• Sponsor je club

  Koopt u ook wel eens via een webwinkel ?

  Denk dan aan Sponsorkliks en steun met uw aankopen VC Heerlen.

 • Gewijzigde locatie Bijzondere Algemene Ledenvergadering

  Helaas is het niet mogelijk om in sporthal A Gene Bek te vergaderen. Om die reden zijn we uitgeweken naar onze sponsor café D’r Klinge in Heerlen centrum.
  Adres: Pancratiusplein 47, 6411 JZ Heerlen. Het zaaltje is als je binnenkomt rechtdoor, dus niet rechts het café in. Aanvangstijd blijft 19:30.

 • Aangepaste Clubkledinglijn bij Sport 2000

  Enkele kledingstukken zijn in de clubkledinglijn vervangen, omdat Jako deze kleding uit de productie heeft gehaald.

  Op alles krijgen onze leden weer 20% korting en een gratis clublogo!!

  Klik hier voor de nieuwe folder.

 • Vragen rondom DWF

  Kijk bij onze downloads (klik hier) voor 2 documenten m.b.t. het DWF. Wij hebben de taakverdeling en een korte uitleg online staan.

  Indien er vragen of onduidelijkheden zijn rondom het Digitale WedstrijdFormulier, stel deze dan per email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Limburgs Mooiste 2019

  LIMBURGS MOOISTE komt er weer aan, noteer de datum alvast in je agenda: 14 en 15 juni 2019! Verdere informatie volgt via Jo Rosbender.

Afgelopen zaterdag, op Stille Zaterdag, is Ab Chardon plotseling overleden. Hij is slechts 56 jaar oud geworden. Ab was net voor de eerste keer opa geworden. Deze klap komt hard aan, ook bij ons. In Ab, Abraham, verliezen wij als volleybalfamilie iemand die volleybal ademde, iemand die genoot van het volleybalspel, om het zelf te spelen, maar zeker ook om het anderen te leren en laten genieten. Daarnaast klopte zijn hart speciaal voor onze vereniging VCH.

Als Utrechtse jongen meldde Ab zich in 1992 aan als lid bij VCH. Wat direct opviel was zijn zachtaardigheid en zijn flexibiliteit. Het maakte Ab niet uit in welk team hij speelde, en hij had geen moeite om wisselspeler te zijn. Ook niet op welke positie hij speelde, waardoor hij regelmatig op het midden terecht kwam. Ab werd ook nooit boos. Hij was er heel duidelijk over dat het geloof een grote rol in zijn leven speelde, maar hij sprak hier eigenlijk zelden of nooit over. Al snel werd duidelijk dat Ab een echte verenigingsman was, die meer wilde dan alleen maar zelf volleyballen. Ab ging ook teams trainen. Niet veel later droeg hij ook de grote sponsor Europtimum aan voor VCH. Ik kan me deze aankondiging nog goed herinneren, in de noodkantine bij sporthal Kaldenborn. De drie zonen en dochter van Ab werden ook allemaal lid van VCH, en volgens mij heeft hij ze ook alle vier zelf getraind.

Toen wij begonnen met de wederopbouw van de vereniging, was Ab één van de eersten die zich weer aansloot bij VCH. Sinds 2008 was Ab alweer 11 seizoenen actief als trainer/coach, m.n. van jeugdteams. Zelfs zijn vrouw Cathy, die hij tijdens een reis als jonge missionaris had ontmoet, werd bij de vereniging betrokken als scheidsrechter. Zijn passie lag bij het opleiden van volleyballers, het leren van de volleybaltechnieken. Dat kon Ab dan bevlogen met veel woord en gebaar voordoen aan de individuele spelers. De laatste seizoenen in A Gene Bek was Ab zelf niet meer actief als speler. Zijn eerste prioriteit lag sowieso bij zijn trainerschap.

Ab zat altijd vol met plannen, ideeën en initiatieven. Over de vereniging, maar zeker ook voor zichzelf. Hij vond zijn draai als nachtportier in Maastricht, zodat hij zijn rechtenstudie kon volgen, en als trainer actief kon blijven bij onze vereniging. Hij ging ook serieus triathlons doen. Hij stelde zich binnen VCH altijd tolerant en belangeloos op, communicatief niet altijd even sterk, maar altijd met zijn typerende zachtaardigheid en zijn aanstekelijke (glim)lach. Zijn emails ondertekende hij steevast als ‘abc’.

Tijdens onze jaarlijkse feestavond kwam het verbijsterende nieuws binnen over Ab. Hij zou n.b. gehuldigd worden als Lid van Verdienste voor VCH. Daar is het jammer genoeg niet van gekomen. Wij nemen desondanks als leden en bestuur van VCH met zeer veel respect, waardering en dankbaarheid afscheid van Abraham Chardon. Wij wensen Cathy, Jacob, Joseph, Paulus en Sara heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Ab laat een leegte achter. Pasen zal nooit meer hetzelfde zijn. Als er een hemel bestaat, hoop ik je daar weer tegen te komen. Misschien kunnen we dan ook weer samen volleyballen.

Marcel Spijkers

sports jako flyer vch<