• Aangepaste Clubkledinglijn bij Sport 2000

  Enkele kledingstukken zijn in de clubkledinglijn vervangen, omdat Jako deze kleding uit de productie heeft gehaald.

  Op alles krijgen onze leden weer 20% korting en een gratis clublogo!!

  Klik hier voor de nieuwe folder.

 • Vragen rondom DWF

  Kijk bij onze downloads (klik hier) voor 2 documenten m.b.t. het DWF. Wij hebben de taakverdeling en een korte uitleg online staan.

  Indien er vragen of onduidelijkheden zijn rondom het Digitale WedstrijdFormulier, stel deze dan per email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Sponsor je club

  Koopt u ook wel eens via een webwinkel ?

  Denk dan aan Sponsorkliks en steun met uw aankopen VC Heerlen.

Bevordering van Veilig Sportklimaat bij VCH

Via de enquête Monitoring Veilig Sportklimaat gaven onze leden een dikke voldoende voor het gevoel van veiligheid binnen onze vereniging. Desondanks zijn er altijd mogelijkheden ter verbetering, ook van een veilig sportklimaat. Als bestuur van VCH hebben wij besloten de drie belangrijkste preventieve aanbevelingen van de Nevobo over te nemen.

 1. Het aanstellen van een Vertrouwenscontactpersoon binnen de club
  De Vertrouwensontactpersoon (VCP) is het eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken krijgt met grensoverschrijdende gedrag en daarover wil praten.Sinds 1-1-18 hebben wij reeds bij VCH zo’n VCP in de persoon van Rachelle Kempeners-Scholten. Haar contactgegevens zijn hier te vinden op onze website.
 2. Een verplichte VOG voor alle personen die werken met jeugd
  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van de aanvrager in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak. NOC/NSF heeft geregeld dat een VOG gratis aangevraagd kan worden voor functies bij sportverenigingen. VCH zal zo’n VOG verplichten vanaf seizioen 2018-2019 voor personen die met jeugd werken.
 3. Referenties checken
  Het wordt aangeraden om nieuwe trainers/coaches/kaderleden te screenen. Plegers van seksule intimidatie maken vaak gebruik van de welwillendheid en het vertrouwen dat leeft binnen een sportvereniging. Voortaan zal VCH nieuwe trainers/coaches/kaderleden bewust screenen. Te denken is aan een kennismakingsgesprek, referenties checken bij vorige verenigingen, en het laten onderschrijven van onze “Richtlijnen bij VC Heerlen” (m.n. de Gedragsregels).
  Verder heeft het bestuur besloten meer aandacht te schenken aan twee opvallende uitkomsten van de enquête Monitoring Veilig Sportklimaat.
 4. Leden meer bekend maken met gedragsregels binnen VCH
  Op onze website staan de Richtlijnen bij VC Heerlen met gedragsregels, verplichtingen en rechten. We zullen deze een prominentere plek geven op onze website, want volgens 50% van de ingevulde enquêtes zou VCH geen omgangsregels hebben. Tevens zullen we alle nieuwe leden expliciet erop wijzen, dat men bij een lidmaatschap bevestigd kennis genomen te hebben van, en zich conformeert aan deze Richtlijnen. Bestaande leden zullen jaarlijks eraan herinnerd worden aan de Richtlijnen bij het eerste contributiebetalingsverzoek.
 5. Leden en toeschouwers meer bewust maken van hun gedrag tijdens wedstrijden
  We zullen als bestuur alerter zijn op verbale misdragingen van toeschouwers en spelers, tegen scheidsrechters en tegenstanders. We verwachten hier ook een actieve bijdrage van kader en leden. Bij de enquête gaf 50% aan wel eens geschrokken te zijn van het beledigen van scheidsrechters door toeschouwers, en het schelden van sporters onder elkaar.