• Start
 • Bekkerveld toernooi
 • Reglement

Reglement Bekkerveld volleybaltoernooi

 1. De teams worden verzocht vijf minuten voor aanvang van elke wedstrijd (= inspeeltijd) speelklaar op het veld aanwezig te zijn.
 2. Bij het gewone volleybaltoernooi wordt in twee klassen gespeeld.
  – Recreatief hoog voor teams met alleen heren en gemengde teams bestaande uitgeoefende volleybalspelers waar bij het aantal dames die in het veld staan niets uit maakt.
  – Recreatief laag voor teams die graag een keertje een toernooi spelen maar niet zo geoefend. In deze klasse moeten er minimaal 2 vrouwen in het veld staan. 
 3. Bij “Green Beach” wordt 3 tegen 3 gespeeld en zijn er geen andere restricties.
 4. Bij de jeugdklasses wordt op 2 niveaus gespeeld.
  – Jeugd B staat open voor jongens en/of meisjes tot 16 jaar en hangt het net lager van bij volwassen.
  – Jeugd C staat open voor jongens en/of meisjes tot 14 jaar. Het net hangt lager en het veld is kleiner dan bij jeugd B. Tevens moet er na 3x serveren doorgedraaid worden.
 5. Een wedstrijd wordt gespeeld over 2 sets van elk 10 minuten. De set eindigt niet wanneer een team 25 punten heeft gehaald, maar er wordt doorgeteld tot einde speeltijd. Zowel “start” als “einde” van de sets wordt omgeroepen en aangegeven middels een akoestisch signaal. De ralley wordt niet uitgespeeld.
 6. Er wordt gespeeld volgens de actuele Nevobo-spelregels. Duidelijke netfouten zijn echter absoluut niet toegestaan. Dit geldt ook voor het betreden van het veld van de tegenstander. Hierbij is de veiligheid van de spelers in het geding.
 7. Bij “Green Beach” wordt gespeeld volgens de actuele beach-volleybalregels van de Nevobo. Tikballen met een open hand zijn dus niet toegestaan.
 8. Elk team stelt een scheidsrechter ter beschikking voor het leiden van andere wedstrijden. Beslissingen van scheidsrechters zijn bindend.
 9. Er zijn geen time-outs mogelijk.
 10. Inwisselen door “indraaien” wordt toegestaan. Dit indraaien mag bij de eigen opslag vanaf de opslagplaats gebeuren.
 11. Voor elke gewonnen set worden 2 punten toegekend. Bij gelijke stand krijgen beide teams 1 punt, en bij verlies krijgt men 0 punten. Na de poulewedstrijden volgen de halve finales en finalewedstrijden.
 12. Voor bepaling van de rangschikking geldt het totaal aantal behaalde punten. Bij gelijke stand van teams in de rangschikking geldt als eerste het onderlinge resultaat, daarna het scoresaldo (aantal gewonnen punten – aantal verloren punten). Wanneer ook dan nog teams gelijk staan, beslist het aantal gewonnen punten.
 13. De wedstrijdleiding staat altijd tot uw dienst voor op- en/of aanmerkingen, doch enkel en alleen via uw aanvoerder.
 14. Deelname is op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor geleden schade.
 15. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.

Wij wensen u een sportieve, maar vooral een gezellige dag toe.